eltolhato vagy lapozhato uvegfal

A terasz a házadnak az egyik legfontosabb külső helyisége, amit az ember szívesen használ minden évszakban, vagyis használna, ha úgy lenne kialakítva, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak.

Erre találták ki a télikerteket üvegfallal, amely lehetővé teszi, hogy a teraszunkat használhassuk minden körülmény között.

Így eshet az eső, fújhat a szél vagy szakadhat a hó. Bármikor kint tudsz lenni a családoddal, anélkül, hogy bármi megzavarna.

A mai blog bejegyzésben egy újabb fontos kérdésre fogjuk együtt keresni a válaszokat, amely nehéz döntés szokott lenni a vásárlóink számára, ha teraszbeépítés tervezéséről van szó.

A teraszbeépítést opcionálisan kérheted lapozható vagy eltolható üvegfallal. Ez teljes mértékben tőled függ, hogy melyik mellett teszed le a voksodat. Azonban megértjük, hogy kisebb fejtörést tud okozni, ennek a problémának az eldöntése.

Lapozható üvegfal? Eltolható üvegfal?

Polikarbonat teraszfedes elkeszitve.
teraszuvegezes

Pörögnek a gondolatok a fejedben, de nem tudod melyik lenne számodra a legmegfelelőbb opció?

Elkészítettünk neked egy összehasonlítást, ami reméljük eredményhez vezet és a bejegyzés olvasásának végére már megszületik a gondolat a fejedben és a válasz nagy betűkkel a szemed előtt fog lebegni.

Először is tisztázzuk egyenként, hogy melyik opció mit
takar.

A lapozható üvegfal

A teraszbeépítések egyik változata a lapozható üvegfal, ahol mozgatható üvegfalrendszer segítségével tudjuk a terasztunkat beépíteni.
Ennél az opciónál az üvegpanelek tolhatók, és lapozhatók (ún. parkoló pályás kivitelűek) még nyitott állapotban sem zavarják a kilátást, hiszen nincs szükség nehéz tartóoszlopokra a beszereléséhez. A lapozható üvegfal elemeit egyesével kell „ellapozni”. A lapozható üvegfal edzett üvegből készül, ami a tartós és minőségi anyagoknak köszönhetően ellenáll az időjárás viszontagságainak. A lapozható üvegfal akár kulccsal zárható kivitellel is kérhető annak, aki biztosra akar menni, hogy senki ne tudjon kárt tenni a birtokában. Leginkább kisebb felületek esetén alkalmazzuk. Erkélyek beépítésénél a legjobb választás. Terasznál azért nem ajánljuk, mert a profil maga 8 cm-es vastagságú, mely már leburkolt helyiségek esetén át kell lépni, az eltolható üvegfüggöny ettől ugyan szélesebb profillal rendelkezik, de magassága csak 1 cm. 
lapozhato uvegfal

Eltolható üvegfal

Ez is egy tökéletes megoldás, ha télikertet szeretnél, mert tartós aluprofilokból áll és semmilyen kilátást takaró elem nem szükséges hozzá. 
Egymás mellé tolható és sorolható üvegtáblákból tevődik össze, így egy pillanat alatt teljesen nyitottá teheted teraszodat. Igazából az egész üvegfalat szinte egy mozdulattal el lehet tolni, így nagyon praktikus a használata. Maga az egész szerkezet pedig a talajon támaszkodik, tehát nem terheli meg a házat.
A télikert kialakítása során, ez az opció gyorsabb, mint a lapozható változat, és a karbantartása is egyszerűbb, mivel kevesebb a szervízelést igényel. Az üveg biztonsági, 8mm-es vagy 10 mm-es ESG üvegből készül.
Az eltolható üvegfal szintén kérhető kulccsal zárható kivitelben. Ebben nincs különbség a két opció között. 
Uveg telikert epitese.

Összegzés

Tehát, a legnagyobb különbség az eltolható üvegfal és a lapozható üvegfal között a kinyitása esetén van, mivel az eltolható üvegfal egy mozdulattal, a lapozható pedig több mozdulattal tehető teljesen nyitottá. 

A másik fontos különbség pedig a szerkezet sínrendszerében van, az egyik szélesebb, de alacsonyabb, a másik keskenyebb, de magasabb, ha már kész teraszról beszélünk, mindenképpen az eltolható üvegfal a jó választás. Amennyiben pedig az erkélyed vagy a balkonod kell beépíteni a lapozható terasz a legjobb megoldás. 

 

Reméljük ezzel a bejegyzésünkkel segítettünk nektek a döntés meghozásában. Bárhogy is legyen, keressetek minket bizalommal!

 

2 válasz

  1. Üdvözlöm,
    Fedett teraszomat szeretném eltolható üveghalra cserélni,, most polikarbonát lapokból van meg csinálva , de zörög mozog nem illeszkedik, képet a méretről küldenék, ár ajánlatot szeretnék kérni, tisztelettel Czné,

    1. Üdvözlöm! Kérem írjon e-mailt az info@smartkapu.hu címre, melybe beleírja, a terasz méreteit és csatol hozzá 1-2 fotót és néhány napon belül küldünk rá ingyenesen árajánlatot. Köszönettel, Benkő Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük