garazskapu-mereteinek-meghatarozasa

Sokszor előfordul, hogy először csak arra vagy kiváncsi, kb. mennyibe kerül egy garázskapu, mert valljuk be az ár is döntő szempont egy több tíz éves beruházásnál. A garázskapu helyigényének felmérése nem is olyan bonyolult feladat. Olvass tovább, és megmutatom, hogyan tudod Te is otthon megmérni, hiszen, ha e-mailben átküldöd az adatokat ingyen küldünk neked árajánlatot. 

Wisniowski fehér billenős garázskapu

Mi szükséges a garázskapu méretének felméréséhez?

Ezek az eszközök minden háztartásban megtalálhatóak 🙂 és az egész művelet még 10 percig sem tart. Az így kapott méreteket e-mailben elküldve nekünk (info@smartkapu.hu) küldünk neked közelítő árajánlatot. Miért nem a végsőt? Azért, mert mi egyedi garázskapukat gyártunk (bár van néhány szabvány méretünk is a webshopban), hiszen a legtöbb garázsnyílás is egyedi méretű. Gyártásba csak olyan igény mehet, amelyet mi is felmértünk, hisz utána már nehéz változtatni. Nyílván vannak trükkök, de egy ilyen beruházás esetén, főleg amikor a milliós autónk védelme a cél, nem egy sufnitunig garázskaput szeretnénk. 

Ezt az 5 dolgot kell lemérned, hogy kiszámolható legyen a garázskapu ára

1.Garázskapu magasságának lemérése

Fontos, hogy a végleges aljzattól kell mérni a magasságot, tehát ha még folynak az építkezési, vagy felújítási munkálatok a garázsban, akkor ezt mindenképpen vedd figyelembe. 

2.Garázskapu szélességének a lemérése

Ez a méret a tiszta nyílás mérete, amin át tudunk haladni. 

3.Szemöldökmagasság lemérése

Ezt kizárólag a garázson belül tudod lemérni. A felső részén van egy összekötő, más néven blendének is hívják. 

4.Jobb oldal lemérése

Ezt a méretet is csak belül tudod lemérni. Mivel a tiszta nyílásméretből nem szeretnénk elvenni, hiszen minél nagyobb a garázsnyílás annál kényelmesebb. Emiatt a jobb és a bal oldalon is helykednek el sínek, vasalatok stb. A minimum helyigény 10 cm, de ha ez nem adott akkor is lehet megoldást találni. 

5.Bal oldal lemérése

Ugyanúgy járunk el, mint a jobb oldal esetében. Itt is a minimum helyigény 10 cm. 

Miért kell a szakember, ha ez ilyen egyszerű?

Kérdezheted Te is, hiszen ez egyáltalán nem is bonyolut. A szakember azért kell, mert vannak olyan extra dolgok, amit az avatatlan szemek nem vesznek észre. Először is, bár ez ritkán fordul elő, lehet, hogy mégsem volt tökéletes a mérés. Sőt, egy kis csellel lehet, hogy olcsóbb, bár ugyanúgy minőségi szabvány méretű garázskaput is tudsz választani, akár a webshopunkból is. Másfelől egy sokat látott szakértői szem észreveszi, hogy a falaknak megfelelő-e a minősége, nem girbe-gurba falakról van-e szó. Ez esetben, hogy a garázskapu élettartamát növeljük, lehet, hogy elő munkálatok is szükségesek a garázskapu beszerelése előtt. Automata garázskapu esetén áram is szükséges, ennek a megléte, pontos helye sem mindegy. Mivel a garázskapu nyitott állapotban a mennyezeten van, így ott is figyelnünk kell, nincsenek-e csövek, vagy bármilyen akadályozó tényező. Valamint az sem mindegy, hogy a garázs falának milyen az anyaga, mert nem mindegy, hogy milyen csavarokat használunk. Ráadául a szakember még a választásban is tud neked segíteni, hogy valóban a megfelelő garázskaput válaszd ki.