garazskapu-szerelese-hazilag

Egy garázskapu beszerelése nem a legbonyolultabb feladat, mégis általában azt szoktam javasolni az ügyfeleknek, hogy bízzák szakemberre, mert a hozzá nem értő avatatlan kezek akár kárt is okozhatnak a garázsajtóban. Szakszerűtlen beépítés következtében pedig, mint minden más elektronikai dolognál itt is a garancia elvesztésével járhat. Azonban tudom azt is, hogy nagyon sok valóban hozzáértő olyan vásárló van, aki nem várna a beépítésre heteket, hiszen a szabvány méretű garázsajtót már a webshopunkból is megtudja vásárolni akciós áron. 

garazskapu-tervezese-budapest

Bármilyen típusú garázskapu vásárlása esetén Te is fogsz kapni egy részletes felhasználói útmutatót, melyben lépésről lépésre le van írva, hogy az adott típusú garázskaput hogyan kell beszerelni. Hiszen nem mindegy, hogy szekcionált, rollós vagy billenős garázskapuról van szó. Ráadásul a garázskapuhoz való alkatrészek mind a rendelkezésedre fognak állni, hiszen azok is belekerülnek a csomagba. Azonban néhány szerszámra szükséged lesz, a könnyebb átláthatóság érdekében, a képen láthatod őket (a különböző garázskapu típusoknál lehet eltérés). Ezek a legtöbb háztartásban (már ha van otthon aki néha barkácsol) megtalálhatóak. De ha nincs és kölcsön sem tudod kapni őket, és nem is vagy egy műszaki zseni, jobb, ha szakemberre bízod a beépítést. 

garazskapu-tervezese-budapest

Billenő garázskapu beépítése otthon

A csomagban megtalálsz minden kiegészítőt, vagyis a mennyezeti és fali rögzítőket, a zárszerkezetet valamint a kilincset is. Billenő garázskapunál szerelhetünk a nyílásba és a nyílás mögé is, azonban ilyenkor kell mindkét oldalról 5 mm beépítési hézag. Már amikor tervezed a garázskapud, akkor számolj vele, hogy egy picivel kisebb lesz a garázsod átjárási mérete. 

A fal és a mennyezet állapota is nagyon fontos tényező ha lecseréled a régi garázsajtód. Ha a fal egyenletlen, vagy nem merőleges az aljzattal rendkívül megnehezíti a garázskapu szakszerű beépítését, úgyhogy ezeket a hibákat még a szerelés előtt mindenképpen javítani kell. Ilyen esetben fából, vagy zártszelvényből szükséges fogadó keretet készíteni. Ha ez kimarad, nem lesz hosszú életű a garázskapud. Bővebb leírást pedig mellékelünk a garázskapudhoz. 

Szekcionált garázskapu beépítése otthon

Szekcionált garázsajtó esetében kicsit bonyolultabb a helyzet. Ugyanis, itt már a szemöldökmagasságot is figyelembe kell venni már a tervezésrko. Ha a nyílás szélessége nem egyezik a standard kapuméretekkel, a két legközelebb eső méret közül a nagyobbat válasszuk. De a legjobb, ha az egyedi méretet választod, főleg akkor, ha nagy a különbség.   A vezetősín  miatt a pillérszélességnek legalább 12 centiméternek kell lennie, a szemöldökmagasság kb. 40-50 centi; de motor nélkül legalább 7-12 cm, motoros kivitelnél pedig 7-20 cm. 

Ezek után mégsem bajlódnál a szereléssel? Megértem. Kérj most egy árajánlatot, sőt bontunk is. 

regi-garazskapu-bontassal-elszallitassal