garazskapu-valasztas-szempontjai02

Az előző blogbejegyzésben a garázskapuválalsztás fő szempontjáról, a nyitásról olvashattál. Most pedig bemutatom mire kell még figyelni, hogy ne bánd meg a garázskapu választásod. 

Biztonság

A garázskapukat egy sor biztonsági szempontból is lehet osztályozni.

  • van-e ujjbecsípődés elleni védelem?
  • biztosan nem tud lezuhanni?
  • van-e belső kötélvezetése? Ez azért kell, hogy záráskor ne sérüljön meg a kezünk.
  • ha valamiért bent ragadunk a garázsban, kézzel belülről nyitható-e a kapunk?
  • betörés elleni biztonság: szekcionált kapu esetén rendelkezik -e áramszünet esetén feltolásvédelemmel?
  • billenő garázskapu kézi működtetésnél rendelkezik-e forgónyelves reteszeléssel, mert így nem lehet a kaput kiemelni a helyéről.

Nyugi, az általunk forgalmazott wisniowski garázskapuk minden biztonsági szempontnak megfelelnek. Ezzel nem kell foglalkoznod már. Mert a piacon kapható egyik legbiztonságosabb garázskapukat árulunk csak.

Design és szín

A színpaletta roppant bőséges, szinte csak a képzeletünk szabhat határt. Egy egységes arculatú otthon esetében elengedhetetlen, hogy színben és stílusban passzoljon egymáshoz a garázskapu és a bejárati otthon. Az is fontos, hogy a garázsajtó színe és mintája illeszkedjen a környezetéhez. Érdemes azért univerzális kinézetű garázskaput választani, mert előfordulhat, hogy a házad 5-10 év múlva más színű lesz, a garázsajtót azonban nem tíz évente cserélünk. 

Nálunk alapárban is rengeteg szín létezik, de ha valami egyedi megoldásra vágysz, a RAL színskála 210 színéből választhatsz.

Természetesen ha elakadtál, a személyes konzultáció során szívesen segítünk a megfelelő színű és textúrájú garázskapu kiválasztásában. 

home-inclusive-2.0-modern-keriteskollekcio-lila

Hőszigetelés

A legjobb, ha minimum olyan értékkel rendelkezik, mint a házunk. Ha külön álló épületben van a garázs és nincs fűtés, akkor elegendő egy kisebb szigetelés, de amennyiben a házad részét képezi a garázs mindenképpen extra hőszigetelést érdemes választani. Az általunk forgalmazott wisniowski garázskapuk már passzív házak esetén is megfelelő alternatívát kínálnak.

Ár érték arány

A legtöbb ember garázskapu választás esetén csak az árat nézi. De a termékek, a felszereltség, a szigetelés, a garancia és a szervizháttér mind-mind döntő szempont egy garázskapu esetében. Vannak cégek, ahol magát a márkanevet is megfizetjük. A wisniowski garázskapu a legjobb ár-érték arányú a piacon. Nézz körül te is, kérj most árajánlatot tőlünk ingyen e-mailben.

Garancia

1-2 5 esetleg 10 év? Nem mindegy. Az általunk forgalmazott wisniowski garázskapuk már több, mint 30 éve vannak a piacon. Már ez is egy olyan tényező, ami biztonságot nyújt. Lengyelország, Szlovákia és Norvégia után pedig már Magyarországon is kaphatóak. Prémium garázskapuink már 10 év garanciával érhetőek el.

kerites-kollekcio-aw1054

Automata vagy kézi nyitás

Az önműködő garázskapu leginkább télen tud a hasznunkra lenni, de felgyorsult világunkban bármilyen évszakban segít egy automata garázsajtó, hogy hatékonyabb legyenek napjaink. Rengeteg időt és idegeskedést meg lehet ezzel spórolni, hosszú távon mindenképpen megtérül a befektetés.  Nálunk a vásárlók 95%-a automata kaput keres hiába az automatizált felár, hiszen mindenki szebbre, jobbra modernebbre vágyik. Természetesen egy hétvégi ház esetében, ahol csak időszakosan van használva a garázs a kézi nyitású garázsajtó is tökéletes választás.

Saját használat vagy társasházi használat esetleg ipari?

Még a lakossági felhasználás átlagban napi 4-5 nyitást jelent naponta,  a társasházi, teremgarázs és ipari környezetben jóval több nyitási ciklussal kell számolni. Ilyen esetben mindenképpen az automata garázskapu a megfelelő választás. 

Extrák, amivel tényleg olyan lesz a garázskapud, amilyenre valóban szükséged van

Garázs mellékajtók

Gyakran használod a garázsod? Akkor egy garázs mellékajtó biztosan jó hasznodra lesz.  Mert általa könnyen lehet ki-be mászkálni a garázsban, ha kell valami. Ezt az opció feláras, de garantáltan megéri az árát, ha a garázsban barkácsolsz, vagy egyéb dolgaid tárolod, amit naponta kell használnod.

Ezen tényezőket átgondolva biztosan benned is körvonalazódik, hogy milyen garázskapu a hozzád illő, így már Te is tudatos garázskapu vásárló lehetsz. Na de mennyi az annyi és mennyibe kerül egy garázskapu beszerelése? Erről bővebben olvashatsz a következő blogbejegyzésben.

szekcionalt-garazskapu-prime-wisniowski-budapest