olcso-garazsajto-budapest

Budapesten olcsó garázskaput szeretnél vásárolni, de nem szeretnéd, ha az ár a minőség rovására menne? Ebben a bejegyzésben mutatok néhány trükköt, ami segít, hogy a garázskapud árától ne álljon égnek a hajad. 

A méret a lényeg

Amikor valami egyedit kell gyártani, az MINDIG drágább. Ez nem csak a garázskapura vonatkozik, hanem minden másra. Ha szeretnél spórolni a garázskapud árán, mindenképpen legfontosabb, hogy szabvány méretben gondolkodjunk. A szabvány méretek gyáróknál eltérőek lehetnek.

Nálunk a billenő garázskapu szabvány méretek így alakulnak: 

-2380*1990 mm (szélesség*magasság)

-2380*2090 mm

-2480*1990 mm

Ennél a szabvány méretnél már 89.990 Ft-ért kapsz nálunk billenő garázskaput. Igen, jól olvasod. De a billenő kapuknál van még nagyobb szabványméret, amely szintén versenyképes áron lehet megvásárolni: 

-2580*2090

-2580*2230

Ennél a két szabvány méretnél az ár már 109.990 Ft-tól elérhető

Természetesen szekcionált garázskapuink is vannak szabvány méretben, így ott is jelentős a kedvezmény az egyedivel gyártottal szemben. 

Akciós szabvány szekcionált garázskapuk méretei: 

-2400*2100

-2500*2100

-2600*2100

Ebben az esetben a garázskapu ára már 210.000 Ft-tól elérhető, ráadásul szigetelt és automatizált kapuról beszélünk. Tehát, már a garázs tervezésekor, építésekor olyan nyílást érdemes választanod, amelybe szabvány garázskaput tudsz tenni. Ha pedig a meglévő garázsod újítod fel, akkor érdemes lehet átgondolni, hogy egy kisebb kővműves munkával a garázskapura szabd a garázsod nyílását és ne fordítva. Több tízezer forintot is megspórolhatsz. 

billeno-garazskapu-szurke-szinben

A szín se mindegy

Bár én mindenkit arra szoktam bíztatni, hogy házához illő garázskaput válasszon, sőt egy egyedi színnel igazán különleges lehet a garázsod. Azonban, ha az a lényeg, hogy olcsó legyen a garázskapu, akkor érdemes standard színekben gondolkodni. Ez a fehér, amely mindenhez jól megy, illetva a napjainkaban annyira divatos antracit. Ezen felül a billenő kapuknál még a barna, és a sötétbarna szín is játszik. 

szigetlet-garazskapu-wisniowski-budapest

A garázsajtó mintázata és felülete

Vékony bordás, széles bordás, díszítő applikáció, az általunk forgalmazott Wisniowski garázskapuk valóban sokszínűek a felület és a mintázat tekintetében is. Azonban, billenő kapunál a vékony, függőleges bordás változat, még szekcionált kapunál a vízszintes széles bordás, 25 cm-es elosztás olcsóbb, mint a többi változat. Egyszerűen azért, mert ezek beszerzése és előállítása a legköltséghatékonyabb. Felület szempontjából is a silkline  kedvezőbb áron kapható, mintha woodgrain felületet választanál. 

Extra kiegészítők garázskapukhoz

Ma már az automatika minimális extra, de azért ne felejtsük el, hogy nem kis pénzbe kerül egy minőségi motor, hozzá a távirányítók. Tehát, ha nagyon akarsz spórolni, ezzel biztosan tudsz. A másik kérdés a szigetelés, ha külön álló garázsod van, ahol csak az autót tárolod, lehet, hogy erre sincs szükséged. Bővebben erről itt olvashatsz. 

Olcsó húsnak...

Olcsó húsnak híg a leve, tartja a mondás, és milyen igaz, ha egy garázskapu túl olcsó, annak oka van. Egy garázskaput nem néhány évre választunk, tehát érdemes minőséget választani, de a fenti felsorolásból választva kötsz néhány komprumisszzmot, akkor a pénztárcád sem marad üres. A garancia ne maradjon el, nálunk még a legolcsóbb garázskapura is 2 év garanciát kapsz, mert a Wisniowski valódi értéket képvisel már 30 éve. Ha szeretnéd tudni, hogy a te garázskapud mennyibe kerül, akkor írj egy e-mailt az info@smartkapu.hu címre, és kötelezettségek nélkül, ingyen küldök neked árajánlatot.