wisniows-gyar-elmenybeszamolo

2019-ben lehetőségem volt egy 2 napos intenzív képzésen részt venni a Wisniowski gyárban, amely így utólag nézve nagyban meghatározta a következő évemet. Az ott látott profizmus, minőség határozta meg, hogy végül teljes mértékben letettem a voksomat a Wisniowski garázskapu, kapuk és kerítések mellett. Az már csak hab a tortán, hogy a történetük is magával ragadó. Egy garázsból indult 30 évvel ezelőtt a gyártás, a mai gyárkomplexum pedig a régi garázs helyén áll. 

wisniowski-gyarlatogatas-budapest

Wisniowski legjobb alapanyagok, legjobb technikák

Szarból nem lehet várat építeni, tartja a közmondás. Milyen igaz, a gyárlátogatáson megértettem, hogy miért van az, hogy a máshol olcsóbban árult táblás kerítések miért olyan silány minőségüek. Mert nincs benne elég alapanyag. Ha pedig valamiben van alapanyag és nagyon-nagyon drága, akkor a gyártásban érdemes a hibát keresni.

Nos a Wisnioski mindkét hibát kiküszöbölte, ugyanis prémium minőségi valóban anyagot is tartalmazó alapanyagokat használ, valamint a gyártási technológiát is tökélyre fejlesztette. Bár több, mint 2300 dolgozója van a gyárnak (nem elírás), a legújabb robottechnikákat is alkalmazzák olyan termékeknél, melyek előállítása így gazdaságosabb. Például a táblás kerítéseké. A minőségi acélhuzalból automatikusan vágják le a megfelelő hosszúságú rudakat, majd ezt gépek heggesztik össze. Ezt követően minden egyes kerítéselem bekerül egy óriási tüzihorgonyzó kádba, majd jöhet a porfestés. Így lehetséges az, hogy minimum 10 évig tutira nem fog rozsdásodni a táblás kerítés. 

vega-3d-tablas-keriteselem-tuzihorgonyzott-04

Wisniowski oktatási rendszer

Nem ismerek még egy olyan céget az építőiparban, bár nem teljesek az ismeretim, amelynek van egy külön oktató terme a gyáron belül. Na a Wisniowskinál ez is van. Azon felül, hogy az ott töltött napokban megmutatták az újdonságokat, az aktualitásokat, és természetesen az alap dolgokat, lehetőség volt jó néhány garázskaput is beszerelni. Az oktatás elméleti és gyakorlati is volt, rendkívül jól felépítve. 

Profi rendszerek a Wisniowski gyárban

A gyárban nem csak a gyártás volt profi. Hanem a szervezés, a tervezés és a munka is. Hihetetlen jól megszervezett időbeosztást tapasztaltam, még a vezér igazgató ebéd ideje is meghatározott időpontban volt. A munkavégzés fókuszált volt akár a gyártásban, akár az irodában. A rendelés beérkezése után, egy olyan automatizált rendszeren megy keresztül a rendelés, amely biztosítja a leghatékonyabb gyártást és szállítást. Még a kamionok megpakolása is rendkívül hatékonyan működik. 

Óriási bemutatóterem

A gyárban helyet kapott egy óriási bemutatóterem is, amely prezentálja az összes gyártott terméket. Már ekkor megfogalmazódott bennem a bemutatóterem nyitásának lehetősége. Bár a budapesti bemutatóterem jóval egyszerűbb, de nálunk is megtudod nézni a minőséget és a kínálatot is és szakszerű tanácsadással állunk rendelkezésedre. Bemutatóterem: Budapesten, a 18. kerületben, az Akadály u. 15. szám alatt található (Bejárat a Nefelejcs u. felől).