otthon-teremtesi-tamogatas-reszletek

Cikksorozatunk első részében (ha még nem olvastad, klikk ide) érthetően elmagyaráztuk az állami lakásfelújítási támogatás lényegét, azt, hogy ki és hogyan tudja igénybe venni. Még néhány fontos részlet kimaradt, úgyhogy most ezekről olvashatsz. Mi a Smartkapunál már felkészültünk az otthonteremtési támogatás miatti hajrára, de fontos, hogy Te is időben kérj árajánlatot, mert a támogatásnak köszönhetően nálunk is jelentősen megnőtt az érdeklődés. 

A főbb részletek

Először is ismétlésképpen tekintsük át a főbb részleteket: 

  • olyan családok igényelhetik, akik legalább 1 gyereket nevelnek (vagy várnak)
  • akár 3 millió forint is visszaigényelhető
  • kizárólag utólag lehet igénybe venni ezt a vissza nem térítendő támogatást
  • 2021. január 1-től igényelhető, 2022. december 31-ig.
  • a Smartkapu rengeteg felújítás típusban tud neked segíteni, amelyek mind-mind a támogatás hatálya alá esnek: kerítésépítés, előtető, télikert, gépkocsibeálló, garázskapu, nyílászárók cseréje, redőnyök, árnyékolók, rovarhálók. 

a Smartkapu rengeteg felújítás típusban tud neked segíteni, amelyek mind-mind a támogatás hatálya alá esnek:

A nagy érdeklődésre való tekintettel, már most érdemes kérned árajánlatot akár minket, akár más kivitelezőt választasz. Mert valószínűleg mindenki naptárja hamar be fog telni az idén. Szóval ne habozz, mert teljesen ingyenes tudsz tőlünk kérni e-mailben árajánlatot, akár egy előzetes árajánlatot is, ha az tetszik, akkor kimegyünk és felmérjük a kért munkát, Budapesten és Pest megyén belül is teljesen ingyen, majd e-mailben elküldjük az árajánlatot. Csak ezután kell döntened. 

Lakástakarékkal együtt is felhasználható

Ha szereted kimaxolni az állami támogatásokat, akkor jó hírem van. Mert a meglévő lakástakarékkal együtt is felhasználható a lakásfelújítási támogatás. Ugyanazokkal a számlákkal el tudod mindkettőt számolni. Kvázi a lakástakarék akár önrész is lehet. 

Ott kell laknod, ahol a támogatást igényled

Ha igényled a támogatást, akkor neked és  családnak legalább egy éve a támogatással érintett lakásban kell élniük az igénylésnél. Viszont van néhány kivétel: 

  • az anya várandós,
  • még nincs egy éves a nevelt gyermek
  • még nincs egy éve, hogy aláírták az adásvételi szerződést a támogatásban érintett ingatlant. 

Nemcsak házasok tudják igényelni

Élettársi kapcsolatban élők, gyereküket egyedül nevelő szülők is tudják igényelni ezt az állami támogatást; ami ritkaság napjainkban a családi otthonteremtési támogatásokkal kapcsolatban.