A mai bejegyzésünkben a szívünknek kedves teraszokról fogunk nektek írni, hogy segítsünk eldönteni pár fontos kérdést, amire szükséges válaszolni, mielőtt megkezdjük a terasz tervezését. Bizonyára te is azért vagy ezen az oldalon, mert szeretnél úgy kiülni a teraszodra (és nem csak ideális időben), hogy az időjárás viszontagságai, ezt ne tudják megakadályozni.

Süthet a nap, szakadhat az eső vagy éppen a hó, ha egy terasztető van a fejed felett, nem kell ezek miatt aggónod. A fedett terasz ma már szinte elengedhetetlen része egy családi háznak, mivel így maximalizálni lehet a terület kihasználtságát. Nálunk biztosan megtalálod a számodra legszimpatikusabb teraszfedést. Mi pedig segítünk megálmodni és véghez vinni a terveidet.

Az első egyik legfontosabb kérdés:

Aluminium vazas antracit szinu telikert.

Üveg terasztető vagy polikarbonát terasztető?

Nem vagy biztos abban, hogy milyen anyagú terasztetőt szeretnél?
Semmi probléma, mi segítünk neked megtalálni a számodra megfelelő teraszfedés változatot.
Írtunk neked egy összehasonlítást az üveg terasztető és polikarbonát terasztető előnyeiről és hátrányairól.

Polikarbonát terasztető

Sokan nem tartják megfelelőnek a polikarbonát teraszfedést az eddigi negatív élményeik miatt, de napjainkban a polikarbonát jelentős minőségi megújuláson ment át. Használatban nincsen jelentős különbség az üveg terasztető és a polikarbonát teraszfedés között. Ma már a kínálat roppant széles, UV álló és teljesen víztiszta kivitel is elérhető. 

 A polikarbonátnak a fényáteresztősége viszont rosszabb, mint az üvegé, így nagyon letudja árnyékolni a teraszt, ami nem hasznos, ha valaki szeretne az otthonába több fényt beengedi a terasz által. Hőelosztás szemponjából azonban kedvezőbb, mint az üveg. Az UV hatására a polikarbonát teraszfedés hajlamos arra, hogy elszíneződjön, ami az üvegről nem mondható el. Illetve sokkal hajlamosabb a karcolódásra, mint az üveg teraszfedés. Az üveghez képest teherbírása kisebb. 

Polikarbonat teraszfedes elkeszitve.

Üveg terasztető 

Az üveg teraszfedés a legszemrevalóbb opció, amit csak választani lehet a teraszfedések közül. Látványos és strapabíró. Mi a Smartkapunál biztonsági üveggel dolgozunk, így időtálló és védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen. Esetleges törés esetén nem kell félni, egy biztonsági fólia fogja össze az üveget, így nem kell aggódni az üvegszilánkoktól. A nagy mennyiségű hóval szemben is nagyobb védelmet nyújt, mint a polikarbonát teraszfedés. Ellenáll a szélnek is, ami az őszi időben kifejezetten hasznos. A fényt is jól átereszti, azonban az üveg tető alatt meleg lesz, ezért mindenképpen érdemes árnyékolókkal kombinálni nyáron az üveg teraszt, hogy valóban használható legyen a terasz. Ősszel és télen viszont a nap melegítő hatását megsokszorozza, így napos időben kellemes meleg lesz a télikertben, teraszon.  Összefoglalva látványos és strapabíró is.

Aluminium vazas uveg telikert.

Polikarbonát vs Üveg előtető?

Így tehát a két opció között a fő különbségek a teherbírás, a mechanikai sérülésekre való hajlamosság, illetve az árkülönbség.

Alumíniumvázas Polikarbonát terasztető

Algavre polikarbonat teraszfedes

Üveg Terasztető

Uveg teraszteto

Polikarbonát terasztető

  • Kisebb teherbírás
 
  • Karcolódásra hajlamosabb 
 
  • Könnyebb 
 
  • Kedvezőbb ár
 
  • Rosszabb fényáteresztő képesség

Üveg terasztető

  • Nagyobb teherbírás
  • Gyönyörű látványt nyújt
  • Nagyon jó fényáteresztő képesség
  • Ellenálló
  • Árnyékoló használata elegedhetetlen nyáron
Aluminium vazas uveg telikert epitese.
Minden megoldásnak meg van a maga hátránya és előnye. Ahhoz, hogy jó döntést tudj hozni, ismerned kell, hogy mire szeretnéd használni a teraszodat és milyen funkciókat tölt majd be az életedben. 
Remélem segített a bejegyzésünk a döntésed meghozatalában. Innentől pedig csak is rajtad múlik, hogy melyik opciót választod. Mi segítünk a megvalósításban, bármi is legyen a döntésed. Keress minket bizalommal és további kérdésekkel!😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük