betoresbiztos-garazskapu-smartkapu

A garázs ma már jóval több, mint az a hely, ahol autód megvéded az időjárás viszontagságaitól. A több milliós autón kívül még jó néhány fontos dolgot tárolsz itt, sőt az új építésű házak esetében legtöbbször a ház része a garázs. Éppen ezért kiemelkedő fontosságú, hogy garázskapud betörésbiztos legyen. A megfelelő minőségű garázskapuval elérhető, hogy Te is biztonságban tudd értékeid. 

kerites-kollekcio-aw1054

A nyár betörések szempontjából egy kiemelt időszak, hiszen sokan ekkor hetekre elutaznak, őrizetlenül hagyva házukat. Akármilyenek is a nyílászáróid, nagyon fontos, hogy Te is tedd meg azokat a lépéseket, amelyek segítnek abban, hogy ne legyen otthonod a rablások célpontja. Például: ne posztold a közösségi médiában, hogy hetekre elutazol, használj a garázsnál és a házadnál mozgásérzékelős lámpákat, zajkeltő eszközöket. Valamint ha megteheted, kérj meg valakit, hogy néha nézzen a házra, a virágokat úgyis meg kell valakinak locsolnia. Az is jó megoldás, ha készpénz és értékes ékszerek nincsenek ilyenkor az otthonodban.  

Prime krém színű szekcionált garázsajto

Teljesen betörésbiztos garázskapu NINCS. Még a MABISZ által a legszigorúbb garázsajtók is maximum 3 perces feltörési idővel rendelkeznek. De a betörők dolgát jó néhány dolog megnehezítheti. Például, ha csak nem muszáj ne legyen a garázsajtón ablak, mert az egy extra könnyű belépési pont. A kilincses zár, vagy a szükségkioldó is gyengítheti a garázskapu védelmét. 

Mindenképpen minőségi garázskaput érdemes választani. Egy jó betörő bármit fel tud törni, de az idejét lehet egy kicsit húzni. Például a redőny garázskapunál mivel a profil levétele után könnyen a szerkezethez tud jutni, nem a legbetörésbiztosabb kivitel, a billenő garázskapun pedig minden esetben van kilics, így a szekcionált garázskapu a nyertes ebből a szempontból.