Az elektromos garázskapu az egyik legjobb döntés, ha otthonod automatizálásáról beszélünk. Az automata kapu és garázskapu ma már nem luxus. Gondold csak el mennyi idő megy el évente azzal, hogy napi szinten legalább kétszer kinyitod és bezárod kézzel a garázskapud. A nehéz kapu, vagy nagy garázskapu mozgatásáról már ne is beszéljük, azt pedig gondolom nem is kell mondanom, hogy esőben, hóban, fagyban sárban nem is olyan kellemes ki-be pattani az autóból.

Az automata kapuk új generációja

Elektromos garázskapuk tekintetében, az általunk forgalmazott Wisniowski garázskapuk a Somfy-val együttműködve alkották meg a valóban csendes és strapabíró automatikát. A távirányítót és az egész rendszert könnyen lehet telepíteni, sőt arra is van lehetőséged, hogy csak egy távirányítóról kezelj minden okos rendszert otthonodban, vagy akár a mobilodról. Az okos garázskapu, amely programozható nyitással-zárással rendelkezik, és egy mobil app segítségével nyitható, elérhető több változatban kínálatunkban. Bármelyiket is választod nálunk nemcsak megvásárolhatod, hanem telepítjük is az automatikát.

elektromos garázs

Elektromos garázskapu ára

Legtöbb vásárlónk még mindig az ára miatt gondolkodik, hogy valóban szükséges-e neki az elektromos garázskapu. A kapu automatizálás felára kb. 100.000 Ft-tól kezdődik. Ez természetesen függ a motor típusától, a kapu súlyától és az extra kiegészítőktől is. Ez a pénz nem kevés, viszont az évek során, főleg gyakran használt kapuk esetében igencsak megtérülő befektetés.

Milyen típusú garázskapukat lehet automatizálni?

Elektromos garázskapu nemcsak szekcionált, hanem rolós és billenő garázskapuinkhoz is elérhető. Minden esetben lehet betenni egy plusz akksit, hogyha áramszünet van, akkor is lehessen használni. Ennek a felára nagyon minimális, és a kényelem továbbra is megmarad, viszont minden garázskapu belülről kézzel nyitható abban az esetben, ha nincs más kijárata a garázsnak. Tehát nyugi, nem fogsz bent ragadni a garázsban áramszünet esetén, bármelyik elektromos garázskaput választod.

Választható motorok

Viszont motor és motor között is van különbség. A piacon is rengeteg árfekvésű motor található. Az elektromos garázskapu tekintetében a Wisniowski 2 különböző típusú motorral gyártja kapuit. A lengyel garázskapu gyártó a Somfyval együttműködésben gyártja, speciálisan a Wisnioski garázskapukhoz a motorokat. Ár-érték arányban az egyik legjobb megoldást kínálja a piacon, mindezt minimum 2 év garanciával.

Moto elektromos garázskapu meghajtás jellemzői

 • Könnyen programozható – vagyis a paraméterek gyorsan és egyszerűen beállíthatók. Rajzos útmutatóval.
 • Munkára kész elektromos garázskapu – a motor gyárilag programozott alapfunkciókkal rendelkezik, és a telepítés után kevesebb mint 60 másodperc múlva már működőképes.
 • Amperometrikus akadály észlelés – ha a kapuszárny alsó széle akadályt ér el, az elektromos garázskapu motor megállítja és azonnal felhúzza.
 • RTS rádió útvonal – lehetővé teszi a motor távirányítását. Egy motorhoz alap esetben 2 távirányító jár.
 • Beépített jelzőfény – energiatakarékos LED megvilágítása a parkoló helynek.
 • Beépíthető fotocellák – a rendszer optimális védelmet biztosít, amennyiben a fotocellák közé akadály kerül.
 • Vezetősín csendes láncos rendszerrel – biztosítja a csendes működést.
 • Mechanikus betörésgátló is beszerelhető  zárt állapotban blokkolja a garázskaput, megakadályozza illetéktelennek a garázskapu nyitást.
moto-motor-somfy-wisniowski

Metro elektromos garázskapu motor jellemzői

 • Könnyű programozhatóság – LCD kijelző és számos paraméter konfigurálásának a lehetősége, a gyorsaságért.
 • Amperometrikus akadály észlelő – odazárás gátló amennyiben a szárny alsó része akadályba ütközik, a garázskapu megáll, majd visszanyit.
 • Vezetősín csendes láncos rendszerrel – biztosítja a csendes működést.
 • RTS rádió vezérlés– A tökéletes megoldás, amely az innovatív Somfy technológián alapul, lehetővé teszi a meghajtó rendszer telepítését és bővítését falszerkezetet megbontása nélkül.
 • Beépített jelzőfény az elektromos garázskapuba.
 • Fotocellákkal is működtethető – a rendszer optimális védelmet biztosít, ha a fotocellák között akadályt észlel.
 • Mechanikus betörésgátló is beszerelhető – zárt állapotban blokkolja a garázskaput, megakadályozza illetéktelennek a garázskapu nyitást.
 • Számos extrával rendelhető elektromos garázskapu. vészmeghajtás akkumulátor is hozzá köthető, valamint riasztó sziréna, kiegészítő külső világítás is.
metro-motor-wisniowski-garazskapuhoz