Terasz beépítésen gondolkozol, mert ugyan van egy teraszod, de alig tudod használni, mert nyáron túl meleg van, télen pedig túl hideg? A Smartkapu komplex, 4 évszakos teraszmegoldásokat kínál. Télikertek, előtetők tervezése, gyártása és beépítése rövid határidővel garanciával.

4 évszakos teraszmegoldások jellemzői

terasz-beepites-budapest
terasz beepites budapest

Terasz beépítés lépései

1. Tető alá hozzuk a teraszt

Mi leginkább a kívánt színre porfestett zártszelvénnyel dolgozunk, mert tartós és gondozásmentes.  A tető pedig általában polikarbonát vagy üveg. Bármelyik tető típust is választod mi kizárólag minőségi, időtálló anyagokkal dolgozunk. Az üveg biztonsági üveg, polikarbonátból is a solar típust használjuk. Ha a természetesség híve vagy, akár fából is készítünk neked teraszt, de azt időnként felületkezelni kell.

uvegteto-epitese

2. Oldalfalrendszer kialakítása

A Smartkapunál a terasz beépítés történhet lapozható üvegfalakkal valamint eltolható üvegfalakkal. Mindkét megoldással elérhető, hogy nyitott, vagy éppen zárt teraszunk legyen, maximális kilátással, jó hőszigeteléssel és könnyű működtetéssel.

Lapozható üvegfal

Itt egy mozgatható üvegfalrendszer segítségével tudjuk a teraszt négy évszakossá tenni. Ennél a télikert beépítésnél az üvegpanelek eltolhatóak, és lapozhatóak (ún. parkoló pályás kivitelűek) még nyitott állapotban sem zavarják a kilátást, hiszen nincs szükség nehéz tartóoszlopokra. A terasz beépítés szerkezete könnyű és tartós alumínium profilokból áll, amelyre szinterezéssel kerül fel a kívánt szín. A lapozható üvegfal edzett üvegből készül, szigetelt. A tartós és minőségi anyagoknak köszönhetően pedig ellenáll az időjárás viszontagságainak. Ráadásul akár kulcsos, zárható kialakítással is igénybe lehet venni.

uvegfuggony-budapest

Eltolható üvegfal

Terasz beépítés során az eltolható üvegfal a legjobb megoldás, mert tartós alu profilokból áll, amelyek tetszés szerinti színre szinterezhetőek, így ellenáll az időjárás viszontagságainak. Semmilyen kilátást zavaró elem nem szükséges hozzá, egymás mellé tolható, sorolhatóak az üvegtáblák, így egy pillanat alatt teljesen nyitottá válhat teraszunk. Terasz beépítés során, ha össze kellene a kettőt hasonlítani, ez a megoldás gyorsabb, mint a lapozható, és a karbantartása is egyszerűbb, kevesebb a szervízelési igénye. Az üveg biztonsági, 8mm-es ESG üvegből készült, szigetelt. Az eltolható üvegfal akár kulccsal zárható kivitellel is kérhető.

teraszbeepites-budapest

3. Árnyékolás

Speciális napellenzőkkel, árnyékoló rolókkal és oldalfal rendszerekkel az is elérhető a terasz beépítés során, hogy akár gombnyomásra élvezd akár a déli tűző napon a teraszod.

terasz-arnyekolas

4. Fűtés

Amennyiben igazán minden évszakban használnád a teraszod, érdemes lehet kültéri infra fűtést vagy elektormos fűtőpanelt is beépíteni. Ennek kiválasztásában és telepítésében is segítünk neked.

Gyakori kérdések terasz beépítés esetén

  • Mennyi idő a beépítés? Mekkora kosszal jár? – A helyszíni munka mérettől függően 1-2 munkanap. Amennyiben nem kell a sínt betonba bevésni nem jár különösebb felfordulással és takarítóbrigád sem kell utána.
  • Mennyivel előtte kell megrendelni? – Szezontól függően kb. 2-3 hét a gyártás, viszont a tavaszi nyári időszakban munkáinktól függően előfordulhat, hogy ettől egy kicsit többet kell várni, ez lehet kb. 6-8 hét is.
aluminium-teraszrendszer
lapozhato-terasz-barna
uvegesterasz
teraszuvegezes

Már alumínium teraszbeépítéssel is foglalkozunk!

Árajánlatkérés