billeno-garazskapu-tipusok

A billenő garázskapu árát nagyban befolyásolja, hogy milyen típusú billenő kaput választasz. Mint tudod, nálunk a Smartkapunál a Wisniowski márka lengyel garázskapui közül tudsz válogatni. Mely ár-érték arányban a piac egyik legjobb termékcsaládja. 5 különböző billenő garázskapuból tudsz választani: Novum, Select, Komfort, Progress és Connect. 

A billenő garázskapu rendeltetése szerint beépíthető lakó-és gazdasági épületekbe. 

Billenő kapu felépítése:

  • kapu-tok
  • billenő szárny
  • födém alatti vezetők

A kaputok kerete és a kapuszárny hőhidak mentes tüzihorgonyzott acél zártszelvényből készül. A kapu-tok alkatrészei egymáshoz csavarozással rögzítik. A hőszigetelés nélküli kapu palástszerkezete látható belülről, szigetelt verzióban a szárnyat PVC panel borítja. A billenő garázsajtó alapfelszereltsége a zár zárbetéttel (3 kulccsal), valamint szerelő készlet. Minden lengyel garázskapu rendelhető kézi és motoros kivitelben, MOTO és METRO motorral. 

NOVUM lengyel garázskapu

A Novum billenő kapu a legalapabb, legolcsóbb lengyel garázskapu. Szabvány méretekből és 4 szabvány színből szinte mindig találsz nálunk raktáron is. Ezen típusú legyel kapu ára 89.990 Ft-tól elérhető. A Novum garázskapu palástja tüzihorgonyzot acéllemez, T-10-es trapézlemezből készül, függőleges bordázattal, bevonata poliészter festék. Alap áron 4 szín közül választhatsz, fehér, antracit, természetes barna és sötét barna. A lengyel kapuban található a vízszintes vezetősineket összekötő áthidaló. A Novum kapu nem rendelhető személyi bejáróval és hőszigeteléssel sem. 

Billenő garázskapu szabványméretek, melyek általában rákárunkban is vannak: 

2380×1990

2380×2090

2480×1990

Ettől eltérő szabvány méreteket is tudsz rendelni, előző blogbejegyzésünkben bővebben írtunk a témáról. 

Progress garázskapu

A Progress lengyel garázskapu kapupalástja ugyanúgy tüzihorgonyzott acéllemez, T-10-es trapézlemezből készül. Függőleges bordázat, bevonata poliészter festék, viszont a Novummal szemben, ezt a típust már lehet rendelni személybejáróval és hőszigeteléssel. Már nem csak 4 színben lehet rendelni, hanem zöld színben (RAL 6005), és világosszürke színben (RAL 7035), valamint ezüst (RAL 9006), fehér (RAL9016),  aranytölgy és dió színben. A kapuban található vízszintes vezetősíneket összekötő áthidaló. A Progress típusú garázskapu kizárólag szabvány méretekben rendelhető. 

A Progress típusú billenő garázskapu ára kézi nyitás esetén, szigetelés nélkül  nettó 86.500 Ft-tól indul, a legnagyobb elérhető méretben, ami a 2980×2230-as jelenlegi ára nettó 115.600 Ft. Motoros kivitelben MOTO motorral nettó 150.900 Ft-tól indul az ára, még a METRO motorral pedig nettó 177.400 Ft-os ez az ár. 

 

billeno-garazskapu-barna-szinben

Komfort billenő garázsajtó

A Komfort és a Select garázskapu már nem csak szabvány, hanem egyedi méretekben is rendelhető. A kapupalást tüzihorgonyzott acéllemez, T10-es trapézlemezből készül, függőleges bordázat, bevonata poliészter festék. A kapuban található vízszintes vezetősineket összekötő áthidaló és oldalcsúszóvezetők. Az oldalcsúszóvezetők stabilizálják a szárny mozgását és növelik a kapu használat komfort érzetét. 

Ez a típusú Wisniowski garázskapu rendelhető hőszigeteléssel, személyi bejáróval, üvegezéssel, vagy szellőző rácsokkal is. A Komfort kapu rendelhető egyedi kitöltéshez is. 

A Komfort garázskapu ára nettó 103.900 Ft-tól indul kézi nyitás esetén. Motoros kivitelben Somfy MOTO motorral nettó 168.300 Ft-tól érhető el, Somfy METRO motorral pedig nettó 194.800 Ft a kezdő ára jelenleg. 

Wisniowski fehér billenős garázskapu

Wisniowski Select garázskapu

Akárcsak a Komfort, a Select garázskapu is rendelhető a szabvány méreteken kívül egyedi méretekben is. Akárcsak a többi billenő garázskapunál, itt is a kapupalást tüzihorgonyzott acéllemez, melyre a szín porfestéssel van felvéve. Így rendkívül tartós és gondozásmentes. A kapu már nem csak függőleges bordázattal rendelhető, hanem  vízszintes vagy átlós bordázattal is. Akárcsak a Komfort kapunál, a Select típusú billenő kapu is vízszintes vezetősíneket és oldalcsúszkavezetőket tartalmaz a komfortosabb működés érdekében. A garázskapu rendelhető hőszigeteléssel, személyi bejáróval, ablakokkal vagy szellőző ráccsal is. Ezáltal adva egyedi designt és funkciót a garázskapunak. 

A Select garázskapuk ára függőleges minta alapján hasonló, mint a Komfort. Vízszintes és az átlós minta esetén azonban az ára nettó 114.700 Ft-tól indul kézi nyitással. Somfy MOTO motorral automata Select típusú garázskapu nettó 179.100 Ft, METRO motorral pedig nettó 205.600 Ft-ba kerül a legkisebb méretben. 

antracit-billeno-garazskapu-beszerelessel

City garázsajtó

A kapu palást itt is tüzihorgonyzott acéllemez. T10-es trapézlemez, függőleges bordázattal. Bevonata poliészter festék. A kapuban található 50 x 20 mm-es méretű szellőzőnyílások. A reteszhuzalok lemezborításúak, perforált felület. A kapuban található a vízszintes vezetősíneket összekötő áthidaló. A kapu nem rendelhető hőszigeteléssel és személybejáróval sem. Még több információ a katalógus képére kattintva érhető el. 

Connect billenő garázskapu

A kapupalástja tüzihorgonyzott acéllemezből készül, így ellenáll a rozsdának. Rendelhető függőleges és vízszintes széles bordázattal akár díszcsíkokkal is. A Connect kapunál alapfelszereltség a kaputok a kapu színében, oldalcsúszóvezetők, a vízszintes vezetősíneket összekötő áthidaló valamint acél önzáró reteszek. Rendelhető hőszigetelt változatban is, személy bejáróval és renováló tokos verzióban is szabvány méret esetén. 

Billenő garázsajtó szerkezeti jellemzői

https://smartkapu.hu/wp-content/uploads/2020/12/billeno-garazskapu-wisniowski.pdf

Billenő garázsajtó minta választék

billeno-garazskapu-minta-wisniowski-01
billeno-garazs-minta-wisniowski
billeno-garazsajto-minta

Billenő garázsajtó személybejáróval