fbpx
garazskapu-nyitasi-ciklus

Nyitási ciklus, rugó ciklus, életciklus, kapuciklus. Mind a négy  szó igazából ugyanazt jelenti. Vagyis azt, hogy a garázskapud mennyi ideig kell, hogy jól működjön. A rugó az egyik legfontosabb legfontosabb alkatrésze garázskapudnak. Olvass tovább, megmutatom miért. 

A rugó biztosítja a felfüggesztést, napi szinten nagy igénybevételnek van kitéve. Idővel a használat következtében, anyagszerkezete elfárad, egy idő után el is törhet. 

Ezért nagyon fontos a garázskapuknál a rugók nyitási ciklusának meghatározása, ez hatráozza meg az élettartamát. Években nehéz kifejezni, mert valaki csak napi 2-szer, még más valaki napi 6-szor nyitja és zárja a garázsát. Ezért az évek helyett, a rugóknál nyitási ciklusban mérjük ezt az időt. Egy ciklus egy nyitás és egy zárás számít egy ciklusnak.

Egy átlagos garázskapu rugója gyártótól függően 8000 – 15 000 ciklus az élettartalmuk, azonban ezt rengeteg tényező befolyásolja. 

Mi azért foglalkozunk Wisniowski garázskapukkal, mert a legtöbb kapu nyitási cikulsa 20 ezer ciklus, az majdnem 14 év hibamentes működés mindennapi 4 ciklus esetében. Kérj most Te is kötelezettség mentesen árajánlatot, klikk ide!