garazskapu-szigetelessel-vagy-nelkule

Napjainkban az energiahatékonyság, a Föld erőtartalékainak megóvása roppant fontos kérdés. Szigeteljük a régi házakat, nyílászárót cserélünk, hogy ne kelljen olyan sokat fűteni, vagy éppen hűteni, így a garázsunk esetén is kiemelkedő kérdés, hogy kell-e szigetelni. Ha passzív házad van, akkor pedig nem maradhat el a tökéletesen szigetelt garázskapu sem. 

billeno-garazskapu-szurke-szinben

Kell-e neked a szigetelés a garázskapuba?

Ha a házad része a garázs, akkor ez nem kérdés. A garázskapu egy roppant nagy felületű nyílást fed le, ha pedig a garázskapud nincs szigetelve, sem a Földnek, sem pedig a pénztárcádnak nem teszel jót, mert a meleg elszökik. Ha külön álló garázsod van, akkor anyagi szempontból érdemes lehet elgondolkodni, hogy szigetelés nélküli garázskaput válassz. Hiszen a szigetelésnek komoly felára van. Ha a fő célod, hogy olcsó, de mégis biztonságos és minőségi legyen a garázskapud, akkor bőven elég egy szigetelés nélküli billenő garázskapu is. Ha már az árról van szó, akár bruttó 89.990 Ft-ért lehet kézi nyitású billenő kapud, klikk ide a billenő kapu kínálatunkhoz. Szigetelés nélküli verzió külön álló garázsba pedig akkor ajánlott, ha tényleg csak az autód tárolod ott, tehát nem barkácsolsz, nem kézműveskedsz a garázsodban, hanem csak “eredeti” célra használod. Azonban, ha a garázsod extra funkciókat is ellátt, Te vagy a gyermekeid ott tartózkodtok gyakran, akkor igazán megéri a szigetelés felára, főleg ha fűtött garázsról van szó. 

szigetlet-garazskapu-wisniowski-budapest

Milyen szigetelést válassz a garázskapudhoz?

Mi a Smartkapunál úgy vagyunk, ha szigetelés, akkor legyen normális szigetelés. Vagyis nálunk nem találsz 10-20 mm-es szigetelést, mert az nem igazán elég. Helyette két vastagság van, a 40 mm-es és a 60 mm-es garázskapu szigetelés, amely passzív házakhoz is jó választás. Úgy vélem, hogy 40 mm szigetelés alatt nincs is értelme szigetelésről beszélni garázskapu esetén. Szigetelést kérhetsz billenő garázskapuinkhoz, a szekcionált kapuknál pedig már alapból szigeteléssel áruljuk. A legtöbb ház esetén bőven elegendő a 40 mm-es szigetelés, passzív házakhoz pedig a 60 mm-es szigetelt garázskaput ajánlom.

A szigetelés anyaga poliuretán hab, amely egy műanyag hab, kiválló hő és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A levegőnél kétszer jobb hőszigetelő képességű anyag. Nagy mechanikai szilárdsága miatt nagyobb igénybevételek esetén is alkalmazható . Az anyag cellás szerkezetének köszönhetően nedvességgel szemben rendkívül ellenálló. Időálló, alaktartó, kis térfogatsúlyának köszönhetően könnyen mozgatható. Ellenálló gombásodással, penészedéssel, rágcsálókkal és gyenge savakkal, ill. lúgokkal szemben. Biológiailag semleges, egészségre nem ártalmas, nem okoz allergiás panaszokat. 

Garázskapu passzív házakhoz

Az általunk forgalmazott Wisniowski garázskapu, már 60 mm-es vastagságú garázskapukat is gyárt, a piacon elsőként. A PRIME garázskapu  így lett a passzív  házak első számú barátja. 

A Prime garázskapu azonban nem csak a 60 mm-es szigetelésnek köszönheti kiemelkedő szigetelési képességét, hanem a kialakításának is. A szekcionált kapu paneljeinél kettős tömítést alkalmaznak, valamint EPDM tömítő szalag teszi az egyik leghőszigetelőbb garázskapuvá, amely most kapható a piacon. 

  1. Rugalmas takarás a panelek között
  2. Alu profil, mely rögzíti a takarásokat
  3. ötrétegű lemez a zsanérrögzítésnél
  4. panelközi szigetelés
  5. rejtett zsanér
  6. 60 mm-es PU szigetelés a teljes kapupalást szegmenseken
garazskapu_passziv_hazakhoz_prime_szerkezete

Remélem segítettem a döntésben, és már te is tudod, hogy szigetelt vagy szigetelés nélküli garázskaput válassz. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mennyibe kerül a garázskapud, írj egy e-mailt az info@smartkapu.hu címre garázs nyílásod méreteivel és teljesen ingyen és kötelezettségek nélkül küldök neked árajánlatot az általad választott kapura. Akkor is írj, ha szeretnél kérni ingyenes felmérést, vagy ha kérdésed van. Készséggel állok rendelkezésedre.